Voorlezen

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Voorlezen heeft ontzettend veel voordelen op het vlak van emotionele en taalontwikkeling. Maar boven alles is voorlezen leuk! Leuk omwille van het verhaal, de aandacht voor elkaar en het gezellig samen zijn. In onze bibliotheek houden we geregeld voorleesmomenten en vind je heel wat fijne voorleesmaterialen.

 

Voorlezen op zaterdag

Onderzoek toont aan dat je met voorlezen niet snel genoeg kan beginnen. Jonge kinderen die verwend worden met boeken, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden, raken vertrouwd met taal en kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. We nodigen je uit voor een van onze voorleesmomenten of leen boekjes uit voor thuis.

Voorlezen op zaterdag

Geregeld lezen we voor op zaterdagvoormiddag. Om 10.30 u. trakteren we alle kleuters vanaf 3 jaar op mooie verhalen in onze gezellige voorleeshoek op onze bovenverdieping. De voorleesdata vind je terug via de rubriek 'activiteiten'.

Voorleesweek

De Voorleesweek is een campagne van Iedereen Leest die het belang van voorlezen in de kijker plaatst. Elk jaar in november trachten ze zo veel mogelijk partners te engageren voor diverse voorleesactiviteiten. Ook onze bibliotheek doet mee! Eens het aanbod bekend is, lees je er alles over via onze activiteitenkalender.

Thuis voorlezen

In onze bibliotheek vind je mooie prentenboeken, voorleesverhalen, een Japans verteltheatertje met reuzenprenten, voorleesrugzakjes en zo veel meer. Kom zelf snuisteren in onze collectie of vraag een bibliotheekmedewerker om advies.