Ondersteuning

Leer je nog maar pas Nederlands? Gaat je zicht erop achteruit? Hieronder vind je informatie over een aantal manieren waarop we je proberen te helpen.

Taalpunt Nederlands

Ben je nieuw in ons land? Dan kunnen de boeken van ons Taalpunt Nederlands je zeker verder op weg helpen. Naast leerboeken om het Nederlands onder de knie te krijgen, hebben we ook heel wat romans,  informatieve boeken en een krant in eenvoudige taal. Ook onze luisterboeken – luisteren en lezen tegelijk – kunnen helpen om je Nederlands te verbeteren.

Logo Taalpunt Nederlands

Luisterboeken

Om verschillende redenen kan het jou meer bevallen om naar een verhaal te luisteren in plaats van het te lezen. Onze luisterboeken, te vinden in een schuif in de buurt van de romans voor volwassenen, worden regelmatig vernieuwd. Je kan een luistercd beluisteren op elk toestel dat een MP3-functie heeft. Wil je echter gebruik maken van de extra functies (trager laten voorlezen, bladwijzer toevoegen ...) dan kan je een speciaal toestel, een Daisy-speler, uitlenen. Richt je hiervoor tot een bibliotheekmedewerker.

Daisyspeler

 

Grootletterboeken

Grootletterboeken zijn boeken met grote letters speciaal voor mensen die slechtziend zijn. Dankzij een wisselcollectie kunnen wij steeds een kleine collectie grootletterboeken aanbieden.