Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november en onze bibliotheek doet mee! 

Voorleesweek 2021 (2)

Dinsdagavond 23/11: “pyjamalezen”

In de voorleeshoek op onze bovenverdieping maken we het extra gezellig. We trakteren op magische verhalen voor het slapengaan over ridders, prinsessen en/of draken. Om af te sluiten verwennen we de kinderen met chocolademelk en een koekje. De leeftijdscategorie is niet strikt: broers /zussen/vriendjes kunnen samen inschrijven. 

Woensdagnamiddag 24/11: een magisch verteluur voor kinderen van de lagere school

Op onze bovenverdieping maken we het extra sfeervol. We trakteren op een afwisseling van spectaculaire trucs van tovenaar Alcazaer en wonderlijke verhalen. Voor tovenaars, jonkvrouwen en andere middeleeuwse figuren van de lagere school zónder ouders. Groep 1 en 2 krijgen hetzelfde te zien/horen, enkel het startuur is verschillend.

  • 14.00 u. – 15.00 u. voor groep 1 (Hier inschrijven: per kind een nieuw formulier)
  • 15.30 u. – 16.30 u. voor groep 2 (Hier inschrijven: per kind een nieuw formulier)

Zaterdagvoormiddag 27/11: voorleessessies voor baby's en peuters onder begeleiding van Boekstartcoach Mia Kluysse

Op onze bovenverdieping verwelkomen we baby’s en peuters met hun ouder(s) (maximaal 10 kinderen per groep). Je krijgt tips over voorlezen bij de allerjongsten en we ontdekken en experimenteren samen, want er kan al heel wat! We gaan ook aan de slag met vingerversjes, spelletjes, liedjes en verhaaltjes.

 

De Voorleesweek wordt ondersteund door:

Logo Huis van het Kind

 

Voorleesweek 2021