Fictie

Wie houdt van een goed verhaal is in onze bibliotheek op de juiste plaats! We hebben boeken in verschillende maten en gewichten. Lees hieronder verder om alle mogelijkheden te ontdekken.

Romans

Onze romans staan geordend per leeftijd en aan de hand van genre-etiketten herken je meteen de thrillers, detectives, liefdesverhalen en zo veel meer. Boek tijd voor jezelf en een goed boek! De waargebeurde verhalen vind je tegen de zijwand van onze bibliotheek.

Strips en graphic novels

Wat is er leuker dan te relaxen met een strip of graphic novel? Elk jaar vullen we onze bestaande reeksen aan en starten we er ook een aantal nieuwe op. De strips voor volwassenen herken je aan hun zwarte band.

Poëzie

Poëzie draait om het spelen met woorden, ritme en klank. Laat je verrassen en beroeren door de schrijfsels van beroemde en minder beroemde schrijvers. De poëziebundels vind je tegen de zijwand van onze bibliotheek.

Dwarsliggers

Dwarsliggers zijn romans in een handig zakformaat. De andere drukwijze laat toe om een klein boekje te maken dat je makkelijk meeneemt op vakantie of op de trein. Kom zeker eens grasduinen in deze fijne collectie kleine boekjes.

E-readers

Wij lenen 5 e-readers uit met hierop vooraf geselecteerde titels per thema. De e-boeken zijn gebundeld in de categorieën detectives, thrillers, romantische verhalen, bestsellers en 'laat je verrassen'. Net zoals een papieren boek kan je de e-reader 4 weken ontlenen. 

E-boeken

Als lid van onze bib kan je e-boeken lenen op je eigen toestel. Je kan 2 e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan ook tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. Hier vind je alle info.

Luisterboeken

Om verschillende redenen kan het jou bevallen om naar een verhaal te luisteren. Onze luistercd's voor volwassenen leen je uit zoals een gewoon boek. Je kan ze afspelen op een radio/computer met mp3-functie of op een Daisy-speler. Dit toestel kan je via de balie uitlenen en geeft extra mogelijkheden.

Grootletterboeken

Grootletterboeken zijn boeken met grote letters speciaal voor mensen die slechtziend zijn. Dankzij een wisselcollectie kunnen wij steeds een kleine collectie grootletterboeken aanbieden.  

Andere talen

Wil je al lezend je Frans of Engels oefenen of vind je het leuk om romans in hun oorspronkelijke taal te ontdekken? Dan kan je terecht op ons rek ‘anderstalige literatuur’. We bieden een kleine, zorgvuldig samengestelde collectie aan.

Laat je verleiden door deze toffe titels: