Boek
Nederlands

Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen

Jim Acosta (auteur)
+1
Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen
×
Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen

Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen

Persoonlijk relaas door de CNN Witte Huis-verslaggever over de vele onwaarheden en leugens van de Trump-regering en de gespannen verhoudingen tussen de Amerikaanse president en de kritische media en journalisten.
Titel
Vijand van het volk : een gevaarlijke tijd om de waarheid te vertellen
Auteur
Jim Acosta
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enemy of the people : a dangerous time to tell the truth in America
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2019
336 p., [8] p. foto's
ISBN
9789402704020 (paperback)

Besprekingen

Hoewel president Donald Trump het zelf niet zo nauw neemt met de waarheid en met de regelmaat van de klok leugens verspreidt, valt hij juist die (vaak gerenommeerde) mediaorganisaties en journalisten aan die hem kritisch volgen en hem op zijn leugens aanspreken. Zij zouden 'fake news' verspreiden; erger nog: ze worden gedemoniseerd als 'vijanden van het volk'. Een van de gebeten honden is de gerespecteerde en ervaren CNN-correspondent Jim Acosta. Als Witte Huis-verslaggever wordt het werken hem moeilijk gemaakt: zijn accreditatie werd (tijdelijk) ingetrokken en hij wordt regelmatig bedreigd. In dit boek verhaalt Acosta over zijn ervaringen met president(skandidaat) Trump en zijn regering, over de tientallen, honderden leugens en onwaarheden inzake onder meer immigratie, buitenlands beleid (het Rusland-onderzoek) en politieke tegenstanders. Een even fascinerende als ontnuchterende blik achter de schermen van journalistiek en politiek Washington, met als belangrijke boodschap: als de pe…Lees verder

Over Jim Acosta

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Abilio James (Jim) Acosta (17 april 1971) is een Amerikaans journalist. Hij is hoofdcorrespondent Witte Huis voor CNN. Eerder was Acosta actief als correspondent binnenlands beleid.

Afkomst en opleiding

Op elfjarige leeftijd arriveerde Acosta's vader als vluchteling uit Cuba, drie weken voorafgaand aan het Cubaanse Varkensbaai-incident. Hij werd opgevoed in Virginia. Zijn moeder is van Iers-Tsjechische afkomst.

Acosta haalde in 1989 zijn diploma aan de Annandale High School in Annandale. In 1993 behaalde hij een bachelorgraad in massacommunicatie met een minor politieke wetenschappen aan de James Madison University. Tijdens zijn schooltijd deed Acosta vrijwilligerswerk voor WXJM, een door studenten gerund radiostation. Ook werkte hij als verslaggever van een lokaal radiostation.

Mediacarrière

Acosta begon zijn professionele ca…Lees verder op Wikipedia